időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Sikeresen vizsgáztak katonajelöltek Szolnokon

Forrás: Országszerte
2022.05.10. 12:51
borítókép

Éjszaka, nehéz terepen bizonyítottak a felderítő- és pilótajelölteknek a szolnoki helikopterbázison.

Éjszaka, nehéz terepen kellett bizonyítaniuk a felderítő- és pilótajelölteknek a szolnoki helikopterbázison – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál, a szoljon.hu cikkében.

 

Bővített ejtőernyős alapkiképzés zajlott az elmúlt napokban az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison – olvasható a honvedelem.hu-n. A kiképzésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felderítő szakos hallgatói, pilótajelöltjei, valamint az „Acélkockák” vettek részt.

 

A bővített ejtőernyős alapképzés egy tizenöt ugrásból álló program, amit a helikopterbázis Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoportja bonyolított le.

 

A tizenötödik ugrás a vizsga, ahol a résztvevőknek éjszaka, bonyolult terepen, teljes felszereléssel kellett teljesíteniük a feladatot.

 

A kiképzés földi felkészítésből, az ejtőernyős kiképzőszerek ismeretéből, elméletből és gyakorlatból állt. A négy hét alatt a hallgatók begyakorolták az ugrás minden mozzanatát, például azt is, hogy a különböző vészhelyzetekre hogyan kell megfelelően reagálniuk. Az ugrási feladatokat csak a földi előkészítés után tett sikeres vizsgaeredménnyel kezdhették meg a résztvevők.

 

A képzés sikeres teljesítésének elismeréséül dr. Bali Tamás ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese oklevelet adott át a résztvevőknek. A rendezvény után az ezredes külön megköszönte a kiképzők precíz munkáját.

 

Az eredeti cikkben képgalériát is talál.

 

Borítókép: Ejtőernyős alapkiképzés Szolnokon (Fotó: Szoljon.hu/MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoport)