időjárás 37°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Elmarad a szombat reggeli légi parádé, a tűzijátékról holnap délben döntenek

Színes programokkal készültek a huszadik borotai falunapra

Forrás: Országszerte
2022.06.28. 11:05
borítókép

Főzőversennyel, gyermekprogramokkal, könnyűzenei koncertekkel és retro fesztivállal ünnepelték az elmúlt szombaton a borotai falunapot.

Idén huszadik alkalommal rendeztek falunapot Borotán az elmúlt szombaton.A helyi spotpályán gyűlt össze a falu apraja-nagyja, valamint hazalátogattak azok közül is sokan, akik már nem Borotán élnek, de szívükben ma is borotainak érzik magukat – írja a Bács-Kiskun megyei hírportál, a Baon.hu.

Mi, borotaiak szerencsések vagyunk, mert érezni és látni lehet, hogy az itt élő emberek odafigyelnek egymásra. Próbálnak időt szakítani arra, hogy tudják, a másiknak mi a gondja, baja, hogy odaforduljanak hozzá, és megpróbáljanak neki segíteni – kezdte köszöntőjét Kisné Tóth Renáta polgármester, aki számára megnyugvást és örömöt jelent, hogy például az iskolába igyekvő gyerekek biztonságára is egy egész falu vigyáz.

Ki az ablak mögül, ki a kerékpárja mellöl, ki pedig a postáról kitekintve kíséri figyelemmel a gyermekeinket, hogy biztosan megérkezzenek az iskolába, vagy figyelik, hogy éppen merre járnak a faluban. Ezért kivételezett helyzetben vannak a borotai gyerekek, ami az itteni közösségnek köszönhető – hangsúlyozta a település vezetője, aki szerint joggal lehetnek hálásak egymásnak és egymásért az itt élő emberek.

Az ünnepség résztvevőit Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte, aki a személyes kötődése emlékei mellett beszélt arról is, hogy Borota milyen sokat fejlődött az elmúlt évek alatt, és méltatta az itt élők közösségi erejét, azt a tenni akarást, ami az elmúlt években előbbre vitte a települést.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos (Fotó: Pozsgai Ákos)