időjárás 18°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Rászoruló családok számára osztottak adományt Nagykanizsán

Forrás: Országszerte
2022.07.06. 14:58
borítókép

Tartós tejből és üdítőitalból álló ajándékcsomagokat adott át szerdán a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete (DRVE) a rászoruló családoknak a Zrínyi utcai székhelyén.

Az eseményre érkezőket reggelivel várták, s a jelenlevők a romák történetéről, népszokásairól és életmódjáról is hallhattak előadást.

A Zala megyei hírportál, a zaol.hu tudósítása szerint Tejfel József, a DRVE elnöke az adományosztásról szólva elmondta: a Baptista Szeretetszolgálattal állnak szoros kapcsolatban, rajtuk keresztül ezúttal több raklap tartós tej és üdítőital jutott szervezetükhöz. Az adományokat csomagokba rendezték, és ötven, a legnagyobb szegénységben élő család kapott belőle a helyszínen s még a városkörnyéki hegyhátakra is juttatnak ezekből, hiszen sok kisgyermeket nevelő szülő nem tudja elhagyni a lakhelyét.

- Igyekszünk támogatni a hátrányos helyzetű családokat, nekünk ők az elsők - folytatta. - Értek bennünket olyan vádak, hogy kizárólag a kampányban segítettünk az embereknek. Ez nem igaz, hiszen az elmúlt időszakban 450 családot támogattunk tartós élelmiszerrel, továbbá 98 főnek sikerült munkát találnunk, sőt,  bizalommal fordulhatnak hozzánk a gyermekek napközis ellátásával kapcsolatban is.

Az adományosztáson Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is megjelent. Szerinte Tejfel József elnök és segítője, Fehér Ildikó az elhunyt Nagy József György által elképzelt civil szervezet szellemiségében dolgozik tovább.

- Az elmúlt néhány hónap bebizonyította, hogy a DRVE kiáll a hátrányos helyzetű családok mellett, és lehetőségeihez mérten támogatja őket - tette hozzá a politikus. - A nemtelen támadásoknak tehát semmi alapjuk nincs, a szervezet tagjai havonta adományokat osztanak vagy épp kulturális rendezvényt szerveznek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Cseresnyés Péter és Tejfel József épp egy csomagot ad át Horváth Zsombornak (Fotó: Szakony Attila/zaol.hu - Mediaworks)