időjárás 18°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Az Ördögkatlan és a Kőfeszt résztvevőinek is gazdag programot kínál a Hagyományok Háza

Forrás: Országszerte
2022.08.03. 11:17
borítókép

Hagyományőrző programok is várják az érdeklődőket.

Villánykövesden, ezen az Árpád-kori kis baranyai településen ÖsszNépi Katlan néven hirdeti programjait augusztus 3-6. között a fesztiválozóknak a Hagyományok Háza, amely mindennap tánccal, énekkel, játékkal, mesével és kézműves foglalkozásokkal várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt – írja a Győr-Moson-Sopron megyei hírportál, a kisalfold.hu.

Korpás Éva A pozsonyi sétatéren, a Csurgó zenekar Három egész napon át című előadásait a Teleki Liget nagyszínpadán mutatják be a Hagyományok Háza szervezésében.

A programok fókuszában a népviselet és az öltözködés áll, az autentikus népviselettől a már ismert kis fekete ezer árnyalatáig többféle módon találkozhat a közönség gyönyörű öltözetekkel és kiegészítőkkel.

A házigazdák a Project F táncosai lesznek, akik a fesztiválnapok különböző pillanataiban és a fesztivál különböző pontjain hívják táncba a közönséget.

Az Ördögszieszta a Teleki Ligetben hűsítő fröccs fogyasztása közben közös éneklésre, mesélésre, beszélgetésre invitálja a lazítani vágyókat. A gyerekek és a gyereklelkűek a délelőtti, kora délutáni órákban a Teleki ligetben próbálhatják ki ügyességüket, a vállalkozó kedvű fesztiválozók népi sportjátékokat játszhatnak. A védett, műemlék pincesor az ország egyik leglátványosabb műemlék együttese, az apró pincék fotókiállításoknak és különleges kézműves műhelyeknek adnak otthont.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ezek is érdekelhetik