időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Balatoni szállásadóknak is dolgoznak a Somogy megyei BV intézet mosodájában

Forrás: Országszerte
2022.08.26. 10:52
borítókép

A megyei büntetés-végrehajtási intézet több balatoni szállásadóval is együttműködést alakított ki.

A megyei büntetés-végrehajtási intézet tovább bővítette mosodai szolgáltatását, s nyáron több balatoni szállásadóval is együttműködést alakítottak ki. Jól sikerült az idény, az utóbbi időben csaknem háromszor annyi holmit tisztítottak meg, mint korábban – olvasható a Somogy megyei hírportálon, a Sonline.hu cikkében. 

Elektromos ipari mosógép,  30 kiló töltőtömegű magas centrifuga,  elektromos fűtésű szárítógép és gőzfűtésű mángorló: a megyei büntetés-végrehajtási intézet részben ezeket a berendezéseket szerezte be az utóbbi időben a már meglévő, nagy kapacitású gépek mellé. A fejlesztés még az első negyedévben zárult.

Szállodák, panziók, iskolák és közintézmények megrendelését is teljesítik, s további partnereket keresnek.  A BVOP a Sonline.hu kérdésére közölte, hogy 

az intézet a mosodai tevékenységet fogvatartotti foglalkoztatás keretében végzi, ezért a kapacitás bővítésével több fogvatartott részére tudnak munkát biztosítani.

A büntetés-végrehajtás reintegrációs stratégiájának egyik legfontosabb eleme a munkakultúra elsajátítása, a fogvatartottak foglalkoztatása. Ugyanis a szabadulást követő visszailleszkedés alapvető feltététele – a változni akarás mellett – a megfelelő képzettség megszerzése és a munkalehetőség.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: BvOP)