időjárás 11°C Aurél 2023. október 5.
logo

Látványos műsorral kezdődtek a Királyi Napok Székesfehérváron

Forrás: Országszerte
2022.08.13. 16:09
borítókép

Zenés-táncos történelmi játékkal és szemet gyönyörködtető fényfestéssel vette kezdetét az idei Székesfehérvári Királyi Napok.

A megnyitón Matuz János dramatikus történelmi játékát vitték színre – írja a Fejér megyei hírportál, a feol.hu.

Tíz napon át ünnepi hangulatba burkolózik Székesfehérvár, két év után ismét teljes programkínálattal vár mindenkit a Királyi Napok rendezvénysorozat. Az óriásbábok felvonulása után hivatalosan is kezdetét vette Fehérvár legnagyobb ünnepe.

Az ünnepélyes megnyitón Cser-Palkovics András polgármester és Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

– Nagyon hálás vagyok, hogy polgármester úr eljött hozzánk és a két történelmi város – Szent István két városának – jó együttműködését jelezve közösen nyithatjuk meg ezt a Fehérvár számára nagyon fontos ünnepségsorozatot. 

– fogalmazott Cser-Palkovics András, kiemelve a közös megnyitó egyik apropója, hogy napokon, heteken belül testvérvárosi megállapodást köthet Székesfehérvár és Esztergom, hogy a két város történelmi múltjára közösen, büszkén emlékezzünk és emlékeztessünk. Ez lehetőség és felelősség is egyben.

A teljes cikket és a képgalériát ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap