időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Átadták az új körforgalmat Balatonkenesén

Forrás: Országszerte
2022.09.27. 22:54
borítókép

Mintegy 600 millió forint kormányzati támogatásból körforgalmat építettek Balatonkenese belvárosában.

A biztonságosabb és dinamikusabb közlekedéssel régi vágyuk teljesült a helyieknek és az átutazóknak. Az új csomópontot ünnepélyes körülmények között szeptember 27-én, kedden adták át.

– A körforgalom megépítését példaértékű együttműködés kísérte a kormány, a Magyar Közút, a balatonkenesei önkormányzat, a kivitelezők és az emberek részéről - fogalmazott Kontrát Károly országgyűlési képviselő az átadáson. Hangsúlyozta, a biztonság a legfontosabb közösségi érték, melynek nagyon fontos része a közúton közlekedőké. A körforgalommal biztonságosabb és dinamikusabb is lett a közlekedés Balatonkenesén.

Jurcsó János polgármester köszönettel beszélt Kontrát Károly támogatásáról, mellyel elnyerték az állami támogatást a beruházáshoz. Elismeréssel szólt a Magyar Közút gyors és precíz munkájáról is, mert a jövőben, köszönhetően a körforgalomnak, biztonságos körülmények között jutnak el a gyerekek az iskolába, a felnőttek az üzletbe, az orvosi rendelőbe, a környékbeli vállalkozók pedig nekik megfelelő helyen tudnak parkolni.

– Régóta várt erre Balatonkenese, mert a körforgalommal rendezetté vált a környezet, megtörtént a parkosítás is, az önkormányzat előtt parkoló és kerékpártároló épült, mindez korszerűvé, 21. századivá tette a város központját, fogalmazott a polgármester.

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója kiemelte, a biztonságot szolgálja az is, hogy a körforgalom mind a négy kihajtójánál gyalogátkelőhely van, melyeket úgy alakítottak ki, hogy azokon a gyengén látó emberek is tudnak közlekedni. Mindemellett megújult a közműrendszer, és korszerűsítették a közvilágítást - olvasható a Veszprém megyei hírportál, a VEOL cikkében.

Borítókép: Nagy Lajos / Veszprém Megyei Napló