időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Elkezdődhet a Szeged-Szabadka tram-train vonal építése

Forrás: Országszerte
2022.09.28. 17:39
borítókép

A Szeged-Szabadka tram-train megépítésére kiírt pályázatra 2021-ben nem érkezett ajánlat, de miután a NIF nyilvános közbeszerzést írt ki sikerült jelentkezőt találni a projektre.

Elkezdhetik az engedélyezési tervek készítését a Szeged-Szabadka tramtrain rendszer kiépítésére, miután a második közbeszerzési eljárás eredményes lett. A tervnek tartalmaznia kell a vasúti pálya és tartozékaira, a biztosítóberendezésre, a városi vasút és tartozékaira és kiegészítő létesítményeire vonatkozó dokumentációt. Minderre csaknem 883 millió forintot költhet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. – írja a Csongrád-Csanád megyei hírportál, a delmagyar.hu.

Elsőre nem, másodjára viszont sikerült eredményesen lebonyolítani a Szeged-Szabadka tramtrain rendszer tervezésére kiírt közbeszerzési pályázatot. Ezt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zártkörűen működő részvénytársaság (NIF) közölte az európai uniós közbeszerzési közlönyben. A tenderen három cég lett a befutó: a Trenecon Tanácsadó és Tervező Kft., a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft., és az Utiber Közúti Beruházó Kft.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Tramtrain (Fotó: Delmagyar/Mediaworks/Tábori Szilvia)