időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Gyermekrajz-kiállítás nyílik a békéről Kecskeméten

Forrás: Országszerte
2022.09.21. 10:43
borítókép

A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola aulájában szerdán 15 órakor tárlat nyílik.

A gyermekrajzok szeptember elseje óta díszítik az iskolát, egyben felhívják a figyelmet az idei év kiírására. 

A Lions Clubs International által évente meghirdetett gyermekrajz pályázathoz a magyarországi klubok is csatlakoznak – írja a Bács-Kiskun megyei hírportál, a baon.hu.

Az ország minden tájáról érkező több száz munka közül szakavatott zsűri választja ki a legszebbeket. A győztes alkotás bekerül a nemzetközi versenybe, ahol 210 ország alkotásaival vetik össze. A legcsodásabb 30 munkát világszerte bemutatják, több tízezer Lion tekintheti meg. Néhány éve Milánóban a győztesek között egy magyar kislány alkotása is helyet kapott.

A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola aulájában a szerdai tárlatra kecskeméti általános iskolák is meghívást kaptak. 

A pályamunkák októberben vándorkiállításra indul, melynek következő állomása a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola lesz.

Itt a lehetőség, hogy most akár egy kecskeméti vagy környékbeli gyermek alkotása kerüljön a legjobbak közé. Szavazni a képekre a www.lions.hu oldalon lehet majd, hogy esélyt kapjanak a fiatal alkotók a világ legjobbjai közé bekerülni.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)