időjárás 15°C Amália 2022. október 7.
logo

Izgalmas programokkal várták a gyerekeket is a kiskunhalasi autómentes napon

Forrás: Országszerte
2022.09.23. 16:00
borítókép

Az európai autómentes napot 1998 óta ünnepeljük a társadalom környezettudatosságának erősítése érdekében.

Csütörtökön zárult az Európai Mobilitási Hét, egyetlen megváltott jeggyel díjmentesen lehetett utazni az autómentes napon Magyarország területén – olvasható a Bács-Kiskun megyei hírportálon, a Baon.hu cikkében.

Az európai autómentes napot 1998 óta ünnepeljük szeptember 22-én, a társadalom környezettudatosságának erősítése érdekében. 

A közlekedés zöldítését célzó jeles nap a legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampány, az Európai Mobilitási Hét idei, szeptember 16–22. közötti rendezvénysorozatának egyik kiemelt eseménye volt.

Az autómentes napon a megnövekedett forgalom okozta környezetszennyezésre, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire is felhívták a figyelmet a kampány szervezői.

A szervezők kora reggel kakaós csigával és egy almával ajándékozták meg a kerékpárosokat és a rollerrel közlekedőket, Fülöp Róbert polgármester is jó kedvvel osztotta a finom péksüteményt és a friss gyümölcsöt a halasiaknak. 

A városvezető szerint fontos a környezetünk védelme és az egészséges életmód, amelynek egyik fontos része a kerékpározás.

Épp ezért számos kerékpáros fejlesztés valósult meg a városban, ebben az évben közel két kilométer hosszú új kerékpárútszakasz épült meg belterületen.

Az autómentes napon számos érdekes programmal várták a legkisebbeket, a fakerékpározás és velocipéd mellett egészséges ételek kóstolója, aszfaltrajzolás, rendőrségi KRESZ- és társasjátékok, vöröskeresztes bemutató, kerékpáros ügyességi verseny, mászófal és közlekedésbiztonsági bemutató várta az óvodásokat és az érdeklődőket.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: A fakerékpározást is kipróbálhatták a gyerekeket Halas főterén (Fotó: Pozsgai Ákos)