időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Régésztanoncok lepték el a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumot

Forrás: Országszerte
2022.09.21. 09:56
borítókép

Őszi Zoltán múzeumpedagógus elmondta: a tanulóknak bemutatták, mi a teendőjük egy-egy lelettel.

Koponyákat is a kézükbe vehettek és műanyag makettek segítségével ismerkedtek a régészettel a szennai Fekete László Általános Iskola ötödik osztályos diákjai hétfőn délelőtt a Rippl-Rónai Múzeumban – olvasható a Somogy megyei hírportálon, a Sonline.hu cikkében.

 Őszi Zoltán múzeumpedagógus elmondta: a tanulóknak bemutatták, mi a teendőjük egy-egy lelettel. A makettek segítségével a talajrétegeket és az ásatás különböző fázisait szemléltették. 

Az a célunk, hogy a múzeumi foglalkozásokkal közelebb hozzuk a gyerekeket a régészethez, játékosan és gyakorlati úton ismertessük meg velük a tudományágat 

– emelte ki Őszi Zoltán, aki szerint a gyerekek nagyon érdeklődőek, a szennai iskolások évek óta visszatérő vendégeik a foglalkozásokon. Az őszi időszakban 32 féle foglalkozás közül válogathatnak a diákok, időpont-egyeztetés után vehetnek részt ezeken. 
Őszi Zoltán megjegyezte: a legnépszerűbbek a Miről mesélnek a csontok régészeti és a pásztorvilágot bemutató néprajzi foglalkozás, de a vadászati kiállításon tartott állatihang-felismerő órákon is sok somogyi iskolás részt vett.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Régésztanoncok lepték el a múzeumot (Fotók: Sonline/Lang Róbert)