időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Elítélték a Balaton-parti strandokon garázdálkodó tolvajokat

Forrás: Országszerte
2022.10.05. 11:09
borítókép

Végig lopkodták a Balaton-partot, rengeteg fürdőzőt károsítottak meg a huszonéves bűnözők.

Elítéltek két huszonéves fiatal férfit, akik a nyáron egy nap alatt öt fürdőzőt károsítottak meg strandlopásokkal a Balatonnál - tudósít a Somogy megyei hírportál, a sonline.hu.

A lopásokat az idősebb, korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már büntetett férfi követte el, míg a társa figyelt, hogy jön-e valaki. 2022 júliusának végén a balatonboglári, illetve a balatonfenyvesi strandok közelében emeltek el őrizetlenül hagyott táskákat, illetve hátizsákokat.

Gyorsan átnézték a zsákmányt, a készpénzt és az értékesnek vélt tárgyakat eltették, míg az igazolványokat a környékbeli kukába dobták. A fonyódi rendőrök azonban gyorsan az elkövetők nyomára bukkantak.

Az idősebb férfi előélete miatt letartóztatásban, míg a fiatalabb társa bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt.  A Fonyódi Járásbíróság 2022 szeptember végén gyorsított eljárás keretében megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, akik közül a különös visszaesőnek minősülő férfit 3 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, míg fiatalabb társát 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

A sonline.hu eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI)