időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Helikopteres tanfolyam bázisa lesz Pápán

Forrás: Országszerte
2022.10.04. 12:16
borítókép

Intenzív hanghatásra kell számítani egy nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam miatt hétfőtől október 21-ig Veszprém megyében és Somogy megye északi részén – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

A közleményben azt írták, az MH Pápa Bázisrepülőtér másodszor ad otthont az Európai Védelmi Ügynökség által szervezett oktatótanfolyamnak. A tanfolyam részeként a különböző típusú magyar és külföldi helikopterek speciális helikopter-harcászati feladatokat hajtanak majd végre alacsony magasságban és lakott területek közelében – írja a Győr-Moson-Sopron megyei hírportál, a kisalfold.hu.

A repülések főként Veszprém megyét és Somogy megye északi részét érintik, kiemelten Pápa, a volt kenyeri repülőtér, és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területét. A pilóták a kiképzés egyes feladatait közutak felett, alacsony magasságban teljesítik.

 

A tanfolyam ideje alatt a nappali órákban helikopterek és harcászati repülőgépek intenzív hanghatása várható. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát

 

 – áll a közleményben.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Mi-24 típusú harci helikopterek a Magyar Honvédség Breakthrough 2021 elnevezésû dinamikus bemutatóján (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)