időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

A sukorói ovisok is tesznek a természetért + videó

Forrás: Országszerte
2022.11.18. 09:53
borítókép

A sukorói óvoda nagycsoportosai négy nagy fát ültettek el egy helyi játszótéren a 10 millió Fa Alapítvány szervezésében.

Az óvodások, az óvónők és dajkák a szülőkkel együtt mind készültek az eseményre, amely nagyon jó hangulatban telt. A nagycsoportos óvodások verssel, zenés játékkal készültek, és az esemény alatt megtanulhatták a helyes faültetés fortélyait is. A sok szorgos kezecske pillanatok alatt professzionálisan ültette el a fákat

– fogalmazta meg a feol.hu-nak Kovács Anna szervező, hozzátéve: a fákat és az ültetéshez szükséges egyéb hozzávalókat a szülők maguk finanszírozták.

Az alapítvány – tette hozzá a szervező -, szakmai segítséget nyújtott nekik a megfelelő fák kiválasztásában és a logisztikában. Az őshonos fák kiválasztásában figyelembe vették a talajviszonyokat, így sajmeggyet, virágos kőrist és pusztai szilt ültettek – írja a Fejér megyei hírportál, a feol.hu.

A Mókus csoport nemcsak elültette a fákat, de örökbe is fogadta azokat! Pontosan tudják a gyerekek, hogy a fáknak kell a gondoskodás, így tavasszal az óvónénik és dajkák segítségével megkezdődik a fák tányérjainak a megigazítása és az öntözés! A nyári szünetben pedig egy közelben lakó család fogja gondját viselni a fáknak

 – tudtuk meg.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)