időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Csókakőn is fellobbant az adventi láng

Forrás: Országszerte
2022.11.28. 20:57
borítókép

Immár 12 éve kezdődött el az a változatos műsorfolyam, ami Csókakőn az adventi gyertyagyújtás.

Ahogy sok más településen, a vár alatti községben is az önkormányzat szervezi, ám ez csak abban nyilvánul meg, hogy Fűrész György polgármester minden adventi vasárnapon mond egy rövid köszöntőt azon a színpadon, ami kifejezetten csak a várakozás idejére épül. Ezt leszámítva minden a civilek feladata, márpedig az efféle szerveződésből nincs hiány. Az ezerötszáz lelkes Csókakőn mintegy másfél tucat egyesület, klub, alapítvány és szervezett társaság munkálkodik a falu jobbátételén – írja a Fejér megyei hírportál, a feol.hu. 

Éppen ezen szervezetek, valamint a helyi iskola és óvoda adják a műsort is az adventi színpadon. Mindig valami újjal és nagy izgalommal készülnek a fellépésekre, ezért a november hónap mind zsúfolt, hiszen mindenki énekpróbákat tart.

A gyertyagyújtók személye is más, mint azt sok helyen tapasztalni. Ott sosem a település vezetője, vagy a képviselő testület tagjai keze nyomán lobbant a láng, hanem a közösség megbecsült tagjai, a faluért sokat és önzetlenül dolgozó személyeket kérik fel erre a feladatra, tehát 

Csókakőn igazi megtiszteltetés gyertyagyújtónak lenni.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Adventi gyertyagyújtás Csókakőn (Fotó: Feol/Palocsai Jenő)