időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Egy éve szállítja az utasokat a tramtrain Hódmezővásárhely és Szeged között

Magyar Nemzet
Forrás: Országszerte
2022.11.29. 08:09
borítókép

Ma egy éve szállított először utasokat a tramtrain Hódmezővásárhely és Szeged között. Mucsi László, a projekt volt koordinátora elmondta, a jármű beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

2021. november 29-én hajnali 3 óra 31 perckor gördült ki először utasokkal a hódmezővásárhelyi nagyállomásnál lévő végállomásról a tramtrain – írja a Dél-magyarországi hírlap, a Delmagyar.hu. A rendkívül korai indulás ellenére annyian szálltak fel az első járatra, hogy a többségnek nemhogy hely nem jutott, de a szerelvényekben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni az utasok közé. A későn „ébredők”, körülbelül 50-en, a peronon maradtak és csak a második járattal próbálhatták ki a vasútvillamost. A próbajárat idén augusztus 1-jéig tartott, akkor vált fizetőssé a közlekedés, addig ingyen használhatták az utasok.

A vasútvillamos gondolata 15 évvel ezelőtt az akkori fideszes városvezetésben fogalmazódott meg, majd 2010 körül hozzáláttak a beruházás előkészítéséhez is. Az akkor szinte lehetetlennek tűnő ötlet ma már a vásárhelyi és szegedi mindennapok szerves része.

A cikk a Delmagyar.hu oldalán olvasható tovább.

Borítókép: Az első vásárhelyi indulás (Fotó: Sándor Judit/MW)