időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Egyedülálló kiállításnak ad otthont a baracsi faluház

Magyar Nemzet
Forrás: Országszerte
2022.11.28. 07:24
borítókép

A Borbély István Csaba egyedülálló gyűjteményéből rendezett kiállításon temérdek, gyönyörű porcelánbaba között időzhetnek el az érdeklődők.

A dunaújvárosi gyűjtő lenyűgöző kollekciója már számos, környékbeli és városi kiállításon is elkápráztatta a közönséget, különleges babáit ezúttal Baracson tekinthetik meg a látogatók – írja a dunaújvárosi hírportál, a Duol.hu. Borbély István Csaba több mint 20 éves gyűjteményét általában kicsik és nagyok egyaránt hatalmas lelkesedéssel kémlelik, ugyanis a porcelánból készült gyermekjátékok a felnőtteket is mindig kíváncsivá teszik.

A gyűjtő elmondta, a több mint 680 babát tartalmazó kollekciójából „csupán” 270 figurája található meg a baracsi faluház kicsiny termében, ettől függetlenül könnyedén el lehet veszni a porcelánbabák lebilincselő részleteiben. A tárlatot érdemes többször is körbejárni, ugyanis minden egyes alkalommal találhatunk valami újat, érdekeset a babákon, amik először elkerülhették a figyelmünket. Ha egy-egy babát hosszasan szemügyre veszünk, akkor észrevehetjük, hogy azok tetőtől talpig alaposan kidolgozottak, frizurájuk gondosan elkészített, és díszes ruhájuk is aprólékos munka eredménye. Némely figurát babakocsiban, székben ülve csodálhatjuk meg, de vannak, amelyekre az 1800-as évek divatját idéző szoknyát, vagy éppen népviseletet adtak.

A teljes cikk a Duol.hu oldalán olvasható tovább.

Borítókép: Porcelánbabák a kiállításon (Fotó: Duol.hu)