időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Forró, édes, fűszeres: egy hétvégi vásár Szombathelyen a jótékonyság jegyében

Forrás: Országszerte
2022.11.16. 17:47
borítókép

Új helyszínen éled újjá a pandémia után a hagyomány: csoki-, gasztro- és kézművesnapokat tartanak a hétvégén a Haladás Sportkomplexumban – a vásár jótékony célt is szolgál, az ünnepi ráhangolódás pedig garantált.

Csokiból készült csodákkal, kemencében sült finomságokkal, szörpökkel, illetve kerámiából, bőrből és vászonból készült kézművestermékekkel találkozhat, aki november 19-20-án, szombaton és vasárnap  9 és 19 óra között ellátogat a Haladás Sportkomplexumhoz: több mint negyven árus kínálja majd portékáit a parkolóban és a VIP teremben. Egyebek mellett kávékülönlegességeket, forró csokit, forralt bort, velős piritóst is kóstolhatnak a résztvevők - olvasható a Vas megyei hírportál, a VAOL cikkében.

Mák Dóri, a Divatbemutató kicsit másképp Alapítvány elnöke, a program főszervezője elmondta: a hagyományokhoz hűen jótékonysági akció társul a vásárhoz.  Az 1000 forintos támogatói belépőjegy megvásárlásával egyrészt Rolika kezeléséhez, másrészt a hátrányos helyzetű sportolók nevezési díjaihoz és utazási költségeihez, harmadrészt pedig az alapítványuk által indított, egy integrált játszótér kialakítását célzó gyűjtéshez járulnak hozzá az érdeklődők.

A program igazi közösségi időtöltésnek, ünnepi hangolódásnak ígérkezik a hideg időben, még gyöngyfűző, ékszerkészítő, adventikoszorú-kötő kézműves-foglalkozást is szerveznek – ezekre előzetesen is lehet jelentkezni az esemény közösségi oldalán. A gyerekeket játszó- és foglalkoztatószoba várja. A szervezők kérik: az autóval érkezők a Rohonci úti bejárat felől megközelíthető, lenti parkolót használják - olvasható a Vas megyei hírportál, a VAOL cikkében.

Borítókép: Mák Dóri, a program főszervezője (Fotó: Cseh Gábor)