időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Hihetetlen, novemberben is terem az eper Somogyban

Forrás: Országszerte
2022.11.12. 11:54
borítókép

A novemberi szellőben horgolt álomfogók lengedeztek és mutatták az irányt a kuriózumnak számító kiskorpádi eper felé.

Az év ezen időszakában nem gyakori látvány a pirosodó finomság, pláne nem olyan szemekkel kacsintgat, mint a kiskorpádi. Rengetegen álltak sorban az új csarnokban sertés és baromfihúsért, de nagyon kelendő volt a tojás is a standokon. Szinte sorban kellett állni a zöldségért is, hiszen sokan vitték a zsenge cukkinit és az ársapkás burgonyát is. Folyamatosan töltötték a kereskedők a paprikát, amelyből került a kosarakba eltenni való és kései lecsó alapanyag is – írja a Somogy megyei hírportál, a Sonline.

De kelendő volt a karfiol és sokan válogattak a szépen sorba állított savanyúságok között is. 

A Kaposvári Nagypiacon természetesen a Márton nap bűvöletében telt a péntek, a Kaposvári Szakképzési Centrum, Széchenyi Technikum és Szakképző Iskola diákjai adtak kóstolót saját készítésű süteményeikből. – Az idei Márton napot generációk találkozásaként hirdettük meg, ezért is vannak itt a jövő cukrászai, akik bemutatkoztak többek között a nagy sikert aratott lúdláb szeletükkel, mondta Biró Éva, a Kaposvári Nagypiac Kft. ügyvezetője. Hozzátette: 

a program szombaton is folytatódik, akkor az idősebb generáció veszi ki részét a hagyományőrzésből: a kaposvári nagyik kóstoltatnak házi süteményeket, és a legfiatalabbak vagyis a Kölökidő tánccsoport tart bemutatót.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)