időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Indul a Somogy megye legszebb betleheme verseny

Forrás: Országszerte
2022.11.25. 09:40
borítókép

Megyeszerte készülődnek a települések adventre.

Már csak 29 nap van karácsonyig, úgyhogy finiséhez közeledik az adventre való készülődés is – írja a Somogy megyei hírportál, a sonline.hu. Kaposváron már egy hete nagy a sürgés-forgás a Kossuth téren, a város karácsonyfája készenlétben várja, hogy felgyúljanak advent első vasárnapján az ünnepi fények. 

Vörsön is már áll az Európa-szerte ismert élő betlehem, amely évről-évre látogatók ezreit ejti ámulatba monumentális szépségével. Fonyódon is elkészült a két éve is nyertes csodaszép betlehem előkészítése az ünnepi időszakra. 

De Somogyszilben és Darányban is hangolódnak az ünnepi időszakra a dekorációk elkészítésével és a betlehemek felállításával. 

A Somogyi Hírlap két évvel ezelőtt hirdette meg először a Somogy legszebb betleheme versenyt, amelyre rengeteg nevezés érkezett és még több lájk.

 Akkor a már említett fonyódi betlehem nyert a facebookon szavazók véleménye szerint. A sikerre való tekintettel, idén is várjuk a jelenetkezéseket a játékra. 

 

Somogy megye legszebb betlehemét nem lehet titokban tartani, ezért a facebookon lájkolók által legszebbnek ítélt kompozíciónak megjelenési lehetőséget biztosít a Sonline és a Somogyi Hírlap! 

A nevezési időszak advent első vasárnapján, vagyis november 27-én indul.

 

Nevezni önkormányzat, civil szervezet vagy magánszemély tud a [email protected] e-mail címre küldött maximum 4 darab fotóval a versenyen induló betlehemről. A fotók közül egyet töltünk fel a Sonline facebook oldalára november 28-tól folyamatosan, beérkezési sorrendben. Érdemes tehát minél előbb nevezni, hiszen a lájkvadászat hétfőn kezdődik és egészen december 18-án 19 óráig tart. Nyertest pedig karácsonykor hirdet a Somogyi Hírlap. 

 

A teljes cikk, Megyeszerte készülődnek a települések adventre címen olvasható a Somogy megyei hírportál, a sonline.hu oldalán.

Borítókép: Siófok főtér (Fotó: Sonline)