Azoknak, akiknek karácsonyról maradt némi tojáslikőrje, két utat is ajánl Jonatán – írja a Győr-Moson-Sopron megyei hírportál, a kisalfold.hu.
– Nagy korszakát éljük a ginnek, és a tojáslikőrnek jól is áll. Frissít cukorsziruppal, almalével és egy nagyon kevés citrom levével. Negyven milliliter ginnel, húsz milliliter tojáslikőrrel csinálom, de az arányokkal lehet kísérletezni, egyéni, hogy ki mit szeret jobban kiérezni belőle. Ez az édes ital hidegen, szobahőmérsékleten, de akár még melegítve is izgalmas.
A másik út, amit válaszhatunk, az eggnog, az angolszász vidékek tradicionális ünnepi meleg itala.
– Rummal, kis cukorsziruppal, tejjel és egy teljes tojással kell elkeverni. Keverhetjük kézzel, de jobbat tesz neki bármilyen zárt edényben a felrázás, shakelés.
A teljes cikk Mutatjuk, hogy a párizsi világversenyt megjárt győri mixer miként bolondítja meg a szilveszteri italokat! címmel a Kisalfold.hu-n olvasható.
Borítókép: Jonatán mindenkinek bátor kísérletezést kíván (Fotó: Kisalfold/Huszár Gábor)