időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Annyi az újszülött Nádasdladányban, hogy erdőt is telepíthetnének

Forrás: Országszerte
2022.12.01. 10:39
borítókép

Már több mint tíz éve rendezik meg Nádasdladányban az újszülöttek köszöntésével egybekötött faültetést, de ilyen sokan egyszerre még nem voltak jelen, mint az idei évben.

A szerda délelőtti rendezvény két évet ölelt fel, mivel a járvány miatt az elmúlt évben kimaradt az újszülöttek üdvözlése. A polgármesteri hivatal udvarán – mondhatni – egy kisebb tömeg gyűlt össze. A novemberi néhány fok sem tartotta otthon a kisgyermekes családokat, hogy ne tegyenek eleget a meghívásnak, ami a falu új polgárainak, kis „jövevényeinek” szólt – írja a Fejér megyei hírportál, a feol.hu. 

Az elmúlt két évben nem kevesebb, mint 47 újszülött gazdagította a nádasdladányiak táborát. Őket köszöntötte Varga Tünde, a település polgármestere és Törő Gábor országgyűlési képviselő.

Mivel az elmúlt két évben Nádasdladány 47 újszülöttel gyarapodott és ilyen mennyiségben nincs lehetőség közterületen fát ültetni, ebben az évben úgy határoztak, a családok az ajándékok mellé nem díszfát, hanem gyümölcsfát kapnak, melyet otthon tudnak elültetni, gondozni és a későbbiekben annak hasznát élvezni.

Az eredeti cikket a Feol.hu-n Annyi az újszülött Nádasdladányban, hogy erdőt is telepíthetnének címmel olvashatja tovább.

Boírtókép: Az újszülöttek köszöntésével egybekötött faültetés Nádasladányban (Fotó: Feol/Nagy Norbert)