időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Balatonlellére idén mikrobusszal érkezett meg a Mikulás + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Országszerte
2022.12.05. 12:29
borítókép

A helyi önkormányzat több mint háromszáz csomaggal készült a gyerekeknek.

Mivel havazásra egyelőre meglehetősen kevés az esély, ezért szán helyett Balatonlellére mikrobusszal, a szintén Somogy megyei Göllébe egy lovaskocsi hintóján érkezett meg a Mikulás vasárnap.

A Somogy megyei hírportál, a sonline.hu tudósítása szerint a balatoni település önkormányzata több mint háromszáz csomaggal készült a gyermekeknek, amelyeket a Mikulás a krampuszok aktív közreműködésével osztott ki, majd a szabadtéri színpadnál együtt vonatozhattak vele a gyerekek.

A beszámolóból az is kiderül, hogy Göllén hagyomány már, hogy Bodó Péter lovait hintó elé fogja és a Mikulással együtt járják a település utcáit. De ezúttal nem egy, hanem egyszerre két Mikulás is helyet foglalt a fogaton. Minden ház előtt megálltak, ahol gyermek lakik és csokoládéval, szaloncukorral kedveskedtek nekik.

A falu központjában is megállt a Mikulás fogata, itt világsztárokat meghazudtoló türelemmel állt modellt a kameráknak a télapó, akivel sorra készültek a szelfik. Az Együtt a Jövőnkért Egyesület képviselői traktorral kísérték.

- Idén fényes, kivilágított traktorok is elkísérték az éneklő ifjakat, megajándékozva kicsiket, nagyokat egyaránt. December 4-én a mikulás így személyesen is meglátogatta  a göllei  gyermekeket. Délelőtt a templomban vehették át a csomagjaikat a csöppségek, délután pedig a már szintén hagyománynak örvendő lovas fogattal járta be a Mikulás a falut, a Bódó család és barátai kíséretében - mondta a sonline.hu-nak Kutyikné Bajzáth Tímea, az Egyesület elnöke.

Az eredeti cikk Lovaskocsival és busszal érkezett a Mikulás címen érhető el a sonline.hu oldalon.

Borítókép: Megérkezik a Mikulás Balatonlellére(Forrás: sonline.hu/Mediaworks)