Békéscsabán is hallható lesz a Budapesti Fesztiválzenekar

A hangverseny koncertmestere Pilz János hegedűművész lesz, aki még zeneakadémistaként vett részt a Fesztiválzenekar legelső produkcióiban.

null

December 13-án, kedden este 7 órától a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációját hallhatják a Filharmónia Magyarország bérletesei a megyeszékhelyen, a Csabagyöngye Kulturális Központban – olvasható a Békés megyei hírportálon, a Beol.hu cikkében.

A békéscsabai hangverseny koncertmestere Pilz János hegedűművész lesz, aki még zeneakadémistaként részt vett a Fesztiválzenekar legelső produkcióiban. 1987 és 2010 között a Keller Vonósnégyes tagjaként Európa és Amerika legnagyobb koncerttermeiben lépett fel. 

16 éven át volt a Pulzus Vonósnégyes primáriusa, 2012 óta pedig a Budapesti Vonósok Kamarazenekar koncertmestere. A Budapesti Fesztiválzenekarban 2010 óta játszik újra rendszeresen, 2011-ben a zenekar Végh Sándor Versenyének egyik győztese volt. A hangverseny szólistája szintén a kezdetektől aktív részese a Budapesti Fesztiválzenekar életének, hiszen egyike az alapítótagoknak.

Iván Tímea hegedűművésznő posztgraduális tanulmányait Végh Sándornál végezte a salzburgi Mozarteumban, majd ugyanott a mester tanársegéde lett. 1986 és 2001 között, mint a salzburgi Camerata Academica szólamvezetője, koncertmestere, művészeti vezetője és szólistája a világ számos országában rendszeresen fellépett. 2002-től a Fesztiválzenekar szólamvezetője, emellett alkalmanként több külföldi zenekar vendég-szólamvezetője.

Az eredeti cikk Békéscsabán hallhatjuk a Budapesti Fesztiválzenekart címen olvasható a Beol.hu cikkében.

Borítókép: A Budapesti Fesztiválzenekar ünnepi koncertje Takács Nagy Gábor karmester (középen) vezényletével a szabadság napja alkalmából a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2013. július 2-án (Fotó: MTI /Földi Imre)


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.