időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Felszentelték a debrecen-tócóskerti templomot

Magyar Nemzet
Forrás: Országszerte
2022.12.03. 16:31
borítókép

A magyar kormány az elmúlt tizenkét évben több mint 3 ezer templom megújulásához és több mint 200 új templom felépítéséhez járult hozzá.

Ünnepélyes keretek között felszentelték a debrecen-tócóskerti görögkatolikus templomot szombaton délelőtt, melynek alapkövét 2020. június 11-én rakták le – írja a Hajdú-Bihar megyei hírportál, a Haon.hu.

A csaknem 250 négyzetméter alapterületű, mintegy 150 fő befogadására alkalmas épületben Papp László polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

Ahogyan Ábel atya is megemlítette prédikációjában, valóban sok jó dolog épül Debrecenben. Oly sokat építettünk a városban az elmúlt években, hogy néha az az érzésem, már fel sem kapjuk a fejünket arra, ha valami új elkészül. Lehet, hogy éppen ezért nem is a jelenben, hanem sokkal inkább majd a jövőben nyeri el értelmét mindaz, amit ma teszünk

– hangsúlyozta. Kiemelte, ha évtizedek múlva utódaink visszatekintenek a 2010-es, 2020-as évekre, akkor minden bizonnyal azt fogják megállapítani: Debrecen számára ez a két évtized kiemelkedően eredményes volt.

A teljes cikk a Haon.hu oldalán, Felszentelték a debrecen-tócóskerti görögkatolikus templomot – képekkel címmel érhető el.

Borítókép: A templom felszentelése (Fotó Molnár Péter/Haon.hu)