időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Fényárban úsztak a kéthelyi traktorok

Forrás: Országszerte
2022.12.05. 13:04

Nem mindennapi látványban lehetett részük azoknak, akik szombat este kinéztek az ablakon, hiszen a Kéthelyi Gazdakör fénytraktoros felvonulást tartott.

Van, ahol a házakat díszítik fel a lakók, s olyan település is, ahol adventi ablakokra vadásznak, Kéthelyen pedig a munkaeszközeiket öltöztették ünnepi díszbe a helyi gazdálkodók – írja a Somogy megyei hírportál, a sonline.hu.

Fényárban úsztak a traktorok szombat este Kéthelyen. Schmidt László, a Kéthelyi Gazdakör elnöke elmondta: Félix Árpád ötlete alapján az adventi gyertyagyújtást követően a falu központjából indultak a helyi és környékbeli gazdák kivilágított traktorokkal és a szüreti felvonulás megszokott útvonalán az egész faluba körbementek.

A húsz traktor és az önkéntes tűzoltóság gépjárműve vonult végig a falun karácsonyi zeneszó mellett, a gyerekek felszálltak a gépekre és sokan az út mellett fotózták a kivilágított járműveket

 – mondta el Schmidt László. Hozzátette: saját traktorját 114 méter fényfüzér díszítette. 

Szeretnének hagyományt teremteni a felvonulással, jövőre is tervezik, hogy az adventi időszakban meglepik a kéthelyieket.

A teljes cikket a Sonline-on Traktoros fénymenettel hangolódnak Kéthelyen címmel olvashatja tovább.

Borítókép: Fényárban úsztak a kéthelyi traktorok (Fotós: Sonline/M.B.)
 


 


  

Ezek is érdekelhetik