időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Igazi ünnepi portékák várják a vásárlókat a kaposvári nagypiacon

Magyar Nemzet
Forrás: Országszerte
2022.12.02. 15:23
borítókép

Zanót a grincsfához, fagyöngy az örök szerelemhez és mézédes déligyümölcsök immunerősítésre.

– Az a mondás járja, hogy a párnak a fagyöngy alá kell állni és ha itt csókolóznak, akkor örök lesz a szerelmük – mondta el a Somogy hírportálnak, a sonline.hu-nak Szegleti László, aki több csokornyi fagyöngy mellett gombát, diót és mogyorót is hozott a kaposvári nagypiacra.

Gayer Erzsébet Somogysárdról adventi koszorúit és manóit kínálta a vásárlóknak. Kristóf Katalinnál zanótot is lehetett kapni, amely a a grincsfák alapja. De az édesszájúakra is gondoltak a kaposvári nagypiacon.

– Huszonkilenc féle szaloncukrot kínálunk 3000 forinttól. Évek óta a legtöbb a zselésből fogy – mondta el Szalai Erzsébet kereskedő. Bőséges kínálat várta a déli gyümölcsök kedvelőit is. Halász Richárd standján a banán, mandarin, kivi datolyaszilva és mangó mellett lekvárokat is kínált.

– Kedvesem készített mandarin, füge és áfonya lekvárt, aki az üveget visszahozza, annak kétszáz forintot visszaadunk – mondta el az árus. Szili Dezsőtől hamar elkapkodták a sütőtököt.

– Szerencsére idén nem érkezett panasz, finom édes – mondta el a termelő. Vitaminforrásból sem volt hiány, házias ízű savanyú-káposzta mellett válogathattunk akár gesztenyemézet is, vagy szárított hárslevelet.

A sonline.hu eredeti beszámolója, a kaposvári nagypiav aktuális áraival Ünnepi portékák várták a vásárlókat a kaposvári nagypiacon címen érhető el.

Borítókép: A Kaposvári nagypiac egyik standjának kínálata (Fotó: Lang Róbert - sonline.hu/Mediaworks)