időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Ipari parkot alakítanak ki Siklóson és Villányban is

Forrás: Országszerte
2022.12.05. 09:19
borítókép

A beruházásokkal a dél-baranyai térségben a helyi munkahelyteremtést segítik elő.

Siklós és Villány önkormányzata is támogatást nyert ipari park kialakítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében – írja a Baranya megyei hírportál, a bama.hu.

Több mint félmilliárd forint összegű támogatást nyert Siklós és Villány ipari park kialakítására és fejlesztésére. A siklósi önkormányzat 8 és fél hektárnyi területen olyan új, közművesített telkeket alakít ki, amelyeket fel tud kínálni akár a már működő vállalkozások bővítésére, akár új betelepülni szándékozó vállalkozások számára. 

– A tervezéskor igyekeztünk ezeket a területnagyságokat úgy kialakítani, hogy a kis- és középvállalkozóktól egészen a nagyvállalkozásokig bezárólag tudjunk területet biztosítani az érdeklődőknek. Az elnyert összegből a telkek alapinfrastruktúráját alakítjuk ki, tehát víz- és villamos hálózatot, csapadékvíz-elvezetést stb. építünk ki, illetve a projekt része egy új feltáró út építése is, amely közvetlenül az elkerülő útról csatlakozik le, és az ipari parkhoz vezet. Tehát nem a város irányából, a mostani Ipartelepi útról kell, illetve lehet majd megközelíteni az ingatlanokat, hanem lesz egy közvetlen becsatlakozási lehetőség is – mondta el a helyi hírportálnak Riegl Gábor, Siklós polgármestere.

A teljes cikket a Bama.hu-n Munkahelyeket teremtenek: ipari parkot alakítanak ki Siklóson és Villányban is címmel olvashatja tovább.

Borítókép: Fotók az építkezésről (Fotós: Bama/Ladóczki Balázs)