időjárás -1°C Adél 2023. január 29.
logo

Egy nap alatt nyolc embert fogtak el a rendőrök Győr-Moson-Sopronban

Magyar Nemzet
Forrás: Országszerte
2023.01.24. 11:03
borítókép

Olyan embert is elfogtak, aki ellen három körözés is érvényben volt.

Mozgalmas hétfőn vannak túl a szolgálatban lévő rendőrök Győr-Moson-Sopronban: egy embert bűncselekmény közben, hatot körözés alapján egyet pedig egyéb okok miatt fogtak el.

Győrben, a Gát utcában fogtak el az egyenruhások 2023. január 23-án a kora hajnali órákban egy 32 éves helyi férfit, akit a Győri Járásbíróság körözött.


A soproni járőrök éjfél körül ellenőriztek egy 49 éves kömlői lakost Ivánban a Petőfi soron. Vele szemben a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot, személyi szabadság megsértésének bűntette elkövetése miatt. A rendőrkapitányságra előállítását követően a férfit a rendőrök a Sopronkőhidai Fegyház- és Börtönbe szállították. 

 

Szintén Sopronban, a Lackner Kristóf utcában igazoltattak az egyenruhások 17 óra körül egy 31 éves férfit, aki ellen a Győri Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja által kiadott körözés volt érvényben. A fiatalembert – a rendőrkapitányságon meghallgatását követően – őrizetbe vették.


A mosonmagyaróvári járőrök állítottak meg 15 óra magasságában egy 30 éves helyi férfit Mosonmagyaróváron, a Csaba utcában, aki ellen három körözés is érvényben volt, ezért őt elfogták.  Hegyeshalomban, a Vasút utcában fogtak el az egyenruhások 17 óra körül egy 40 éves hejőpapi lakost, akit a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja, illetve a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság is körözött.


A 30 és 40 éves férfiakat a rendőrök előállították, majd meghallgatásukat követően a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.


Az éjszakai órákban ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsit és annak sofőrjét Mosonmagyaróváron, a Királyhidai úton. Az 56 éves gépkocsivezetőről kiderült, hogy őt a Mosonmagyaróvári Járásbíróság körözi, ezért elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították.


 – hívta fel a figyelmet a Győr-Moson-Sopron vármegyei hírportál, a Kisalföld és az MTI.