Igazi zenei ínyencségek várják a nagyérdeműt a Pécsi Bazilikában

A világ egyik legnevesebb orgonagyártójáról elnevezett Angster-bérlet a Filharmónia Magyarország égisze alatt született meg jó pár évvel ezelőtt. Ennek 2022/23-as évadában, a január 31-ei koncerten Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész és az In Medias Brass együttes közös hangversenyét élvezheti a nagyérdemű a Pécsi Bazilikában este fél 8-as kezdéssel.

null

A zenei ínyencségeket felvonultató bérlet olyan, mint egy különleges bonbon, amelynek minden egyes darabja a hangszerek királynőjeként is emlegetett orgonával van töltve, amelyet a koncertszervező cég folyamatosan megfűszerez valami nem mindennapival – közölte a Baranya vármegyei hírportál, a Bama.hu. 

A január utolsó napi koncerten ez a fűszer pedig nem más, mint a 2010-ben alakult In Medias Brass, amely első közös célja a Dél-Koreában megrendezett, 6. Jeju Nemzetközi Rézfúvós Verseny volt, melyen elsöprő sikert aratott.

 A nemzetközi szinteken is megmártózott rézfúvós együttes most Pécsre látogat, hogy Kovács Szilárd Ferenccel, a Pécsi Tudományegyetem orgona, zeneelmélet, analízis, transzponálás és partitúra-játék tanárával kápráztassák el a közönséget. Az est folyamán Bach, Scheidt, Ewald, Gabrieli válogatott művei mellett az orgonaművész saját szerzeménye is felcsendül.

Minden évadban a világ legjobb orgonistái szólaltatják meg a Pécsi Székesegyház orgonáját, ami minden egyes alkalommal különleges élmény a hallgatóságnak, hiszen minden orgonaművész regisztrációja  más, ami új utakat nyit meg a zenében.  

Borítókép: A pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyház (Fotó: MTVA/Faludi Imre) 
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.