időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

A KeszthelyFest idén a korábbiaknál is ütősebb programokat kínál

Forrás: Országszerte
2023.02.03. 18:34
borítókép

Idén megújult koncepcióval, a korábbinál hosszabb időtartamban és gazdagabb programkínálattal várja vendégeit a KeszthelyFest július 6-9. között.

A „LégyOTT!” alcímet viselő eseményt a város a Veszprém-Balaton 2023 EKF-program támogatásával szervezi, és mint Manninger Jenő polgármester tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: idén a korábbiakhoz képest nagyobb, színvonalasabb rendezvényt kínál a város, amelynek alapkoncepciója szerint „a humor, az irodalom, a gyermekkoncert, a történelem, a pop- és a világzene csak látszólag tér el egymástól, hisz abban megegyeznek, hogy céljuk a szórakoztatás, a tanítás és az élményszerzés” - olvasható a Zala vármegyei hírportál, a ZAOL cikkében.

A városvezető ismertette: a Csík zenekar, az Első Emelet, valamint Szikora Róbert és az R-GO lesz egy-egy nap fő fellépője, csütörtökön pedig kifejezetten a fiatalokat célozza T. Danny élő show-ja.

Emellett valamennyi korosztályt teljes értékű programsor várja. A koncertek mellett lehetőség lesz például sziklamászásra, arcfestésre és különféle játékokra is.

Manninger Jenő kiemelte, a helyi fellépők sem hiányozhatnak a kínálatból, a keszthelyi képzőművészek például festményeken örökítik meg a Keszthely Fest pillanatait, s az irodalom is hangsúlyosan lesz jelen egy új helyszínen, az egyik Fő téri bisztróban, s akinek kedve lesz, akár történelmi, zenei, irodalmi kocsmakvízt is játszhat.

Ezúttal a fesztivál több helyszínen várja a kikapcsolódni vágyókat, a belváros mellett a Festetics kastély és a Viviera Beach is bekapcsolódik a programözönbe.

Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója arról beszélt, a gyermekek, a családok s a 30-as, 40-es, 50-es generáció mellett hangsúlyosan koncentrálnak a fiatalokra, akiket olyan kínálat vár – érkezzenek akár a régióból, vagy távolabbról –, hogy négy napon át jól érezhessék magukat.

Az egészségtudatosság jegyében lesz „mentes főzősarok”, a kastélyban pedig nemcsak koncerteket szerveznek, hanem megjelenik például a divat is. A helyi fellépőkkel a Lokálponton találkozhatnak az érdeklődők, s eljön Keszthelyre a hazai DJ-világ számos jeles képviselője is, sorolta Stadler Tímea Kinga.

Müller Mihály, a VEB 2023 EKF-program sajtófőnöke kiemelte: a régiós sorozat mintegy háromezer programot kínál idén a Bakony fővárosa mellett 116 településen, Inotától Hévízig. Leszögezte, Keszthely központi helyszín, s a fesztivál koncepciója összhangban van a kulturális főváros-projekt célkitűzéseivel - olvasható a Zala vármegyei hírportál, a ZAOL cikkében.

Az eredeti cikk A KeszthelyFest idén a korábbiaknál is gazdagabb programsort kínál címen érhető el a Zala vármegyei hírportál, a ZAOL oldalán.

Borítókép: A korábbiaknál nagyobb fesztivál várja a vendégeket július elején Keszthelyen. A sajtótájékoztatón (b-j) Stadler Tímea Kinga, Manninger Jenő és Müller Mihály (Fotó: Belovári András)