időjárás 11°C Emőke 2023. március 23.
logo

Azonosítatlan repülő tárgy jelent meg Mátyásdomb felett

Magyar Nemzet
Forrás: Országszerte
2023.02.06. 08:36
borítókép

Vasárnap este hét óra tájban vette észre a jelenséget Papp Zoltán, aki szerint a tárgy repülőre biztosan nem hasonlított.

– Éppen a testvéreméktől búcsúztam el, akik autóval indultak haza, amikor zavaró fényt vettem észre a szemem sarkában, Kisláng irányából. Ezért néztem fel az égre, ahol egy nagyon furcsa, D betűre emlékeztető repülő valamit vettem észre. Mivel felhős volt az idő, néha eltűnt, de utána újra láttam – elevenítette fel a vasárnap esti látványt a mátyásdombi Papp Zoltán, aki este hét óra után néhány perccel figyelte meg a jelenséget. Véleménye szerint 6-7 ezer méter magasan lehetett, amit abból gondol, hogy a felhők felett repült, amik néha eltakarták a tárgyat. Számára az volt a furcsa, hogy lassan haladt, ezért nagyjából tíz percen át nyomon is tudta követni a valamit – számolt be a Fejér megyei hírportál, a Feol.hu

Biztosan nem repülő volt, nem úgy mozgott. És a felületén zöld, sárga és talán kék színű fényeket láttam, ami szintén nem jellemző egy repülőre

– tette hozzá Zoltán, aki még a Liszt Ferenc reptér légiirányítását is felhívta, hogy megkérdezze, lehetséges-e, hogy valamilyen szokatlan nagyságú repülő haladt el Mátyásdomb környékén, ám a válaszuk szerint ez kizárható.

Logikus magyarázat lehet még a látottakra, hogy esetleg a nemzetközi űrállomás repült el Fejér megye fölött, ez magyarázhatja a kicsinek tűnő haladási sebességet is, de ez persze csak feltételezés.

2 Nem tudom, mi lehetett, de azóta is a hatása alatt vagyok – tette hozzá a férfi, aki mintegy tizenkét évvel ezelőtt egyszer már hasonló észlelés miatt kereste meg a Feol.hu-t. Mátyásdomb elég távol fekszik a nagyobb fényszennyezést okozó nagyvárosoktól, ezért innen például a hullócsillagok is elég jól látszanak, könnyebb az eget tanulmányozni.

Borítókép: A férfi által készített fotó (Fotó: Papp Zoltán/Feol.hu)