időjárás 17°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Ismét bizonyított nemzketözi porondon a badacsonyi Folly

Magyar Nemzet
Forrás: Országszerte
2023.03.23. 07:00
borítókép

Ezúttal egy Németország egyik legrangosabb versenyén aratot győzelmet.

A 2019-es után a 2020-as évjáratú Folly Arborétum Rajnai rizling is megkapta a legjobbaknak járó aranyérmet Németország legrangosabb borászati versenyén, a Berliner Wein Trophy-n – közölte Nagy Leopold, a Folly borásza a helyi híprotálnak. A versenyen a 400 fős zsűri a 40 országból érkező, több mint 14 ezer tétel közül választotta az egyik legjobbnak a badacsonyörsi Folly Arborétum itthon is közkedvelt fehérborát – írja a Veszprém vármegyei hírportál, a veol.hu.

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 10 hektáron folyik a szőlőtermelés.

A borászat – akár az arborétum szeretete és gondozása – generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A vezető szőlőfajtáknak, a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek, a Kisörsi-hegy ideális termőterületet biztosít. A borok nagy része reduktív eljárással készül, de egyes tételek hordós érlelést is kapnak.

Az eredeti cikk Nemzetközi Folly-siker a borászatban címmel a Veol.hu-n olvasható.

Borítókép: A Folly Arborétum szőlőinek a Kisörsi-hegy ideális termőterületet biztosít, a borok pedig gondos odafigyelés mellett, részben reduktív eljárással készülnek – mondta Nagy Leopold borász (középen) (Fotós: Veol/Szijártó János)