időjárás 18°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Novák Katalin avatta fel a megújult fonyódi sétányt + videó

MAGYAR NEMZET
Forrás: Országszerte
2023.03.24. 14:26
borítókép

A köztársasági elnök több balatoni településre is ellátogatott.

Novák Katalin kétnapos látogatásra érkezett Somogyba, hogy megismerje Somogyország értékeit, és találkozzon az ott élő emberekkel. Csütörtök reggel Andocson kezdett, majd Balatonbogláron folytatta a körútját, Fonyódon sétányt avatott, majd Somogyváron át Kaposvárra vezetett az útja – írja a Sonline.hu

A köztársasági elnök Balatonbogláron koszorúzással emlékezett meg a magyar-lengyel barátság napjáról. A második világháború alatt egyedülálló módon működő lengyel líceum emléktáblája előtt tette tiszteletét a lengyel parlament, a Szejm delegációjának, a lengyel nagykövetnek és Mészáros Miklós polgármesternek kíséretében.  

Novák Katalin Fonyódon adta át Hidvégi József polgármester és Móring József Attila országgyűlési képviselő jelenlétében a felújított Szaplonczay Manó sétány első szakaszát,

 ahonnan egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra. A Fonyódi Kishuszár bandérium tagjai álltak sorfalat, tisztelegve Bélatelep alapítójának és Somogy egykori tisztifőorvosának emléke előtt, aki lerakta a fonyódi fürdőváros alapjait.

Magyarország szépségét egyszerre adják az itt élő emberek és a természeti értékek

 – jelentette ki Novák Katalin. 

Kiemelte, hogy fontos feladatának érzi, hogy a világot járva felhívja a figyelmet hazánk kincseire. 
Hozzátette, hogy ezek közös pontjaink, ahogyan minden magyar szíve egyformán megdobban a Balaton hallatán. 

Az eredeti cikk Sétányt avatott és családokkal találkozott Novák Katalin somogyi látogatásán címen olvasható a Sonline.hu oldalán.

Borítókép: Novák Katalin Somogyba látogatott (Fotó: Sonline/Németh Levente)