időjárás 16°C Helga 2023. október 3.
logo

Szeretett templomuk megmentéséért fognak össze Berhidán

Forrás: Országszerte
2023.09.15. 19:56
borítókép

Berhidán mostanra közismert lett, és a veol.hu is beszámolt róla, hogy Simon Gyula kezdeményezésére online aláírásgyűjtés indult a berhidai Szent Kereszt-templom felújítására, megmentésére, mivel felgyorsult az állagromlása. Most újabb pontokon gyűjtik az aláírásokat, s a kezdeményező kéri, aki fontosnak érzi a műemlék megmentését, csatlakozzon.

A Szent Kereszt-templom őseink hagyatéka, kincs a múltból nemcsak Berhidának, de az egész országnak, sőt egész Európának. Mindenkié, egyedi a maga történelmi múltjával, építészeti stílusával. Ereklye, amit kötelességünk megőrizni a jövő nemzedékének. 

A műemlék megmentéséért indított online aláírásgyűjtő kampány mellett szeptember közepétől már papír alapon is lehet csatlakozni bárkinek, csupán egyetlen aláírást kérnek bármelyik gyűjtőponton – írta a Veszprém vármegyei hírportál a veol.hu. 

Mindenki számít, a támogatást bárki aláírhatja, nem szükséges berhidai lakosnak lennie. Mindenkinek nagyon köszönik, aki támogatja a gyűjtést, a gyűjtőpontok száma ezek után is folyamatosan bővül – tette hozzá a portál, amely tudatta: 54 aláírásgyűjtő pont szállt be az akcióba, jellemzően helyi és környékbeli településeken lévő üzletek, szolgáltatók. 

Borítókép: A berhidai Szent Kereszt-templom (Forrás: Berhidai Fórum / veol.hu)