Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Taurus-botrány: terrorizmussal vádolja a Nyugatot Oroszország

Kaposvár egén népszerűsítik a ballonsportot

Forrás: Országszerte
2024.02.09. 14:34
borítókép

Hőlégballon nemzeti bajnokságot rendeznek Kaposváron május 23-a és 26-a között.

 A Rippl-Rónai kupára keresztelt verseny részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők pénteken. Pintér Rómeó Kaposvár alpolgármestere elmondta, a sporteseménnyel a Rippl-Rónai fesztiválra hangolódik majd a város, melyet szeretnének minden évben megrendezni. Az alpolgármester kiemelte, ha az időjárás engedi, akkor mind a négy nap égbe emelkednek a ballonok, késő délutánonként pedig különféle hőlégballonokkal összefüggő eseményeket szerveznek, ahol az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a légi járművekkel – olvasható a Somogy vármegyei hírportálon, a sonline.hu-n.

Fotó: sonline.hu

Nagy Péter a Magyar Ballon Szövetség elnöke a tájékoztatón elmondta, céljuk, hogy működtetni tudják a versenyrepülést. Ennek fontos része a nemzeti bajnokság, melyet 43. alkalommal rendeznek meg. Kaposvár egén húsz ballon tűnik majd fel. Nagy Balázs a verseny főszervezője arról beszélt, a szövetséggel együtt azon dolgoznak, hogy a kilencvenes években és a kétezres évek elején dübörgő sport újra népszerű legyen az országban. A nyílt nemzeti bajnokságra külföldről is várnak csapatokat – tette hozzá.

Pálhegyi Zoltán a verseny igazgatója elmondta, a szabályzatban húsz különböző feladat van, ezeket kombinálják majd a versenyen. A ballonok délelőtt, valamint délután is a felszállnak és a szélirány határozza majd meg, hogy Kaposvár melyik külterületi részéről indulnak el. 

Borítókép: indul a ballon (Fotó: sonline.hu)