18 fiatal került kórházba egy vadonatúj drog miatt

A Hős utca és a Stadionok környékén néhány óra leforgása alatt lettek rosszul.

MN
2017. 08. 22. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány óra leforgása alatt egy újfajta drog miatt 18-an kerültek kórházba Budapesten, a Hungária körút és a Hős utca környékéről – tudta meg az ATV. A tudatzavaros fiatalok többsége huszonéves férfi volt, de akadt köztük egy 15 éves is. Már mindannyian jobban vannak, mindenki hazamehetett.

Pap Csaba toxikológus szerint, ha erről a környékről visznek be hozzájuk valakit, már tudják, hogy mire számítsanak. Az ATV-nek azt mondta, a mostani tömeges rosszullét kirívó eset, de nem egyedi.

Pap szerint, amikor terítenek egy új anyagot, ami vadonatúj és még senki nem ismer semmit a szer hatásával kapcsolatban, akkor elő szokott fordulni, hogy sokan érkeznek: „emlékezhetünk 2015 májusára, amikor a közösségi oldalról elnevezett tabletta terjedt el, vagy 2016 elejére, amikor megint volt egy ilyen halmozott eset vidéken, Szolnok környékén” – tette hozzá a szakember.

Az ügyről eddig annyit lehetett tudni, hogy a Stadionok környékén, a Hungária körúton egy járőr egy földön fekvő holttestre bukkant, az igazságügyi boncolás azonban nem hozta összefüggésbe kábítószer-fogyasztással a férfi halálát. Ugyanakkor az Országos Mentőszolgálat jelezte, több, zavartan viselkedő embert vittek kórházba a környékről, ezért a rendőrség új pszichoaktív anyag miatt indított nyomozást.

A rendőrség az üggyel összefüggésben házkutatásokat tartott, és egy embert kábítószer-kereskedelem, kettőt kábítószer-birtoklás gyanúja miatt előállított, gyanúsítottként hallgatott ki. A rendőrség kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt egy nőt őrizetbe vett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.