Elfogása előtt turistaparadicsomban nyaralt a Dózsa György úti gázoló

A rendőrség még nem válaszolt arra, hogyan tartózkodhatott külföldön M. Richárd, ha nyomozás folyt ellene.

Molnár Richárd
2017. 08. 20. 16:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Seychelle-szigeteken nyaralt egy hétig a két halálos áldozattal járó közlekedési baleset okozásával gyanúsított M. Richárd, akit néhány nappal a hazatérése után, szombat délután vettek őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A férfi a gyanú szerint idén május 15-én, érvényes jogosítvány nélkül vezetett autójával a budapesti Dózsa György úton karambolozott, majd gépjárművével egy buszmegállóba csapódott. A baleset következtében egy 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves férfi a kórházba szállítását követően életét veszítette, ketten pedig súlyosan megsérültek. M. Richárd ellen nyomozás indult, de nem került előzetes letartóztatásba, és – bár jogosítványa továbbra sem volt – egy hónap múlva a 444.hu videofelvétele szerint már ismét egy luxusautót vezetett. Ráadásul a Pesti Srácok szerint előtte egy héttel a rendőrök az utcán az autójában érték tetten jogosítvány nélküli vezetésen, és 90 ezer forintos pénzbírsággal sújtották. M. Richárdot 2007-ben 8 éves börtönbüntetésre ítélték, mert egy bűnszervezet tagjaként erőszakos cselekményeket koordinált. Szabadulása után a 444.hu szerint a titkosszolgálat előtt Gyurma fedőnéven ismert férfinak korrupt rendőrökkel lehetett kapcsolata.

Az Indiai-óceánon található, egzotikus turista-, és adóparadicsomként ismert Seychelle-szigetekre M. Richárddal tartott barátnője, K. Szilvia is, utóbbi közösségi oldalán találhatóak a közös nyaralás fotói. M. Richárdról az első kép augusztus 13-án került fel, de szombati elfogása napján, augusztus 19-én már csak K. Szilvia látszik egy fényképen. Ennél talán még érdekesebb, hogy K. Szilvia ellen szintén nyomoz a BRFK. A nőt súlyos testi sértéssel gyanúsítják, mert a Bors szerint egy júliusi éjszakán Budapesten, a nyílt utcán összevert egy nőt. A bántalmazásról bizonyító erejű videó készült, amit K. Szilvia megosztott saját közösségi oldalán. A BRFK lapunk kérdéseire korábban azt válaszolta, hogy K. Szilvia esetében nem állnak fent az előzetes letartóztatás törvényi feltételei. Megkérdeztük a BRFK-t, hogy az ellene folyó nyomozás ellenére M. Richárd miért távozhatott külföldre, illetve hogy elrendelt letartóztatása tudatában tért-e haza, de még nem kaptunk választ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.