A városi rendezvények gyakori szereplője volt a meggyilkolt lány

K. Csenge számos ózdi és borsodnádasdi eseményen szavalt és énekelt. Ózd jobbikos polgármestere el sem tudja képzelni, milyen „bestiális elkövetők lehetnek”.

Kovacsik Ágnes
2017. 09. 04. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetően meggyilkolták azt a borsodnádasdi lányt, akit szombaton láttak utoljára, eltűnését pedig vasárnap délután jelentette be édesanyja a putnoki rendőrőrsön.

Információink szerint a 17 éves K. Csenge holttestére bukkantak a hatóságok vasárnap este nem sokkal éjfél előtt Borsodnádasdon. A fiatal lány az ózdi József Attila Gimnázium diákja volt, megkeresésünkre azonban az intézmény igazgatója nem kívánt nyilatkozni.

A lány feltételezhetően gyilkosság áldozata lett, mivel a rendőrség szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. A tett helyszínéről és a bűncselekmény részleteiről azonban a nyomozásra való tekintettel nem közölt részleteket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Úgy tudjuk, a 17 éves fiatal lány vendégszereplője volt az ózdi színjátszókörnek is, és számtalan városi rendezvényen is feltűnt, ahol verset mondott, és szereplőként részt vett a Janiczak Dávid ózdi polgármester melletti szimpátiatüntetésen is.

„Most még szomorúbb vagyok, azt el is felejtettem, hogy ő adott nekem virágot a szimpátiatüntetésen” – idézte fel az interneten fellelhető fotók alapján emlékeit a városvezető. A jobbikos polgármester megrendülten értesült a halálesetről, az áldozatot az ózdi városi rendezvényekről ismerte. Mint mondta, megdöbbentek, hogy ez megtörténhet, hogy egy 17 éves lánynak meg kell halnia, „el sem tudom képzelni, hogy milyen bestiális elkövetők lehetnek”.

A helyiek beszámolója alapján a Zoom.hu arról írt, hogy a település egyik katolikus temploma melletti aknában találták meg a rendőrök és a polgárőrök a lány holttestét. A portálnak K. Csenge egyik barátnője azt mondta, a lány szombaton délután ment el otthonról, de édesanyja csak este tízig engedte el, a kamasz viszont nem ért haza. Egy helyi nő pedig azt állította, hogy szombaton este fél 8-8 körül Ózdról mentek haza, akkor még látták a lányt az egyik barátnőjével, szalonnát sütögettek az Alsó-tónál.

Elfogták a gyilkost

Cikkünk megjelenését követően beismerő vallomást tett a borsodnádasdi B. Roland, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy meggyilkolta a 17 éves K. Csengét. B. Roland a település egyik erdős területén találkozott az áldozattal, akivel beszélgettek, kihallgatása során a férfi beismerte, hogy ő tette az eszméletlen fiatal lányt a vizes aknába. Egyelőre orvosszakértői vizsgálatra várnak azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a lány halálát, a feltételezések szerint fulladás, mivel az akna vízzel volt teli. A fiatal lányra meztelenül találtak rá, azonban nem merült fel szexuális indíttatású bűncselekmény, B. Roland egyedül követte el a tettét, nem volt tettestársa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.