Rendőrség: a Dózsa György úti gázoló jogszerűen nyaralhatott külföldön

A BRFK szerint a két halálos áldozatot követelő baleset után M. Richárddal szemben még nem állt fenn a megalapozott gyanú.

Molnár Richárd
2017. 09. 04. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt törvényi akadálya annak, hogy a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és barátnője, a súlyos testi sértés kísérletével gyanúsított K. Szilvia az ellenük zajló nyomozás ideje alatt külföldre távozzanak – közölte lapunkkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Mint megírtuk, a Seychelle-szigeteken nyaralt egy hétig a két halálos áldozattal járó közlekedési baleset okozásával gyanúsított M. Richárd, akit hazatérése után vettek őrizetbe a BRFK munkatársai, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A férfi a gyanú szerint május 15-én jogosítvány nélkül vezette autóját, amikor a budapesti Dózsa György úton karambolozott, majd egy buszmegállóba csapódott.

A BRFK szerint a baleset után M. Richárd azért távozhatott külföldre, mert akkor még nem állt fenn vele szemben a megalapozott gyanú, és emiatt kényszerintézkedés alatt sem állt. Ilyen esetben szerintük az érintettnek nem kell külön engedélyt kérnie arra, hogy külföldre utazhasson. A BRFK-nak pedig nincs tudomása arról, hogy M. Richárd tudott-e előzetesen a rendőrség őrizetbevételi szándékáról, és annak tudatában tért-e haza. A férfit nem a repülőtéren vették őrizetbe. Hozzátették: a korábbi sajtóhírekkel ellentétben M. Richárd barátnője, K. Szilvia ellen csak súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak, ugyanis a bántalmazás nem okozott súlyos sérülést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.