Dunaújvárosi gyilkosság: három évre ítélték a volt fideszes Gál Rolandot

A vád szerint a volt képviselő pénzt kapott azért, hogy hallgasson, és segítsen eltüntetni a nyomokat.

MN
2017. 10. 27. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy gyilkossági ügyben, bűnpártolásért három év börtönre ítélte Dunaújváros egykori fideszes képviselőjét, Gál Rolandot a Szekszárdi Törvényszék – adta hírül a Hír TV. Az elsőfokú ítélet nem jogerős.

A vád szerint a volt képviselő rokoni kapcsolatban állt a meggyilkolt áldozattal, egy vállalkozóval, akinek dunaföldvári házához 2013-ban Gál szállította autóval a gyilkosság elkövetésével vádolt G. Antalt. Utóbbi megfojtotta a vállalkozót, majd a képviselő segítségével az autóba tette. Gál egy dunaújvárosi háznál segédkezett a holttest pincébe való lecipelésében, amit ezután bebetonoztak.

A 15 hónapig előzetes letartóztatásban, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt lévő Gál Roland szerint az ellene irányuló vád teljes mértékben a másodrendű vádlott, Sz. József vallomásán alapul, aki a vádirat alapján az áldozat arany nyakláncát, valamint 1,3 millió forintot kapott G. Antaltól a hallgatásáért és a gyilkosság nyomainak eltüntetésében való segédkezésért.

 

Gál korábban a Magyar Nemzetnek azt mondta: „Nincs bizonyítéka ellenem az ügyészségnek, se ujjlenyomat, se DNS, se terhelő tanúvallomás”. A volt politikus az ügy kirobbanása után lemondott a mandátumáról, majd a Fideszből is kizárták – illetve szerinte ő maga döntött a kilépés mellett, mert nem akarta, hogy az ügye miatt a párt hátrányt szenvedjen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.