Szó nélkül vert össze két fiatalt a miskolci biztonsági őr

Az egyik áldozat bűne az volt, hogy részeg, a társát különösebb magyarázat nélkül ütötte le a szekuritis.

MN
2017. 10. 18. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Durva veréssel végződött az egyetemi buli két miskolci fiatal számára, támadójuk ellen most emelt vádat a helyi járási és nyomozó ügyészség.

Az eset még májusban, a Miskolci Egyetemi Napok idején történt, a két sértett egy szórakozóhelyre akart bemenni, de a 27 éves biztonsági őr egyiküket visszatartotta, ittasságára hivatkozva.

Társa bement a bárba, majd néhány óra múlva visszatért a kizárt baráthoz, hogy ismét megpróbálja bevinni.

A szekuritisnak ennyi elég is volt: szóváltás nélkül a fiatalokra támadt, mindkettőjüket leütötte – az egyik sértett bal lapockáján ízületi ficamot kapott az esés miatt, társa pedig a fején sérült meg könnyebben.

Az ügyészség a biztonsági őrrel szemben most garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta – a nyolc napon belül gyógyuló sérülés okozásáért és garázdaságért ugyanakkor külön-külön három év börtönbüntetés is kiszabható lenne.

Bár a napokban országos felháborodást váltott ki, hogy a fővárosi, Király utcai KFC biztonsági embere megverte az Index újságíróját, a miskolci ügy is mutatja, hogy a szekuritisok indokolatlanul erőszakos fellépése szinte szokványosnak számít – még ha ezek az esetek kisebb nyilvánosságot is kapnak. Januárban a BKV ellenőrei vertek meg egy kéregetőt a 2-es metrón, augusztusban pedig az Ozora Fesztiválon dolgozó biztonsági szolgálat több embere bántalmazott vendégeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.