Szökés közben telefonált be a rendőrségre a lángeszű bűnöző

Nem jövök vissza, de a bíróságra azért elmegyek – ígérte a házi őrizetből meglógó fogoly. Azonnal elkapták.

MN
2018. 03. 07. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három napon belül került a bíróság elé egy, a házi őrizetből megszökött Heves megyei férfi, de ez csak részben a rendőrség érdeme, a szökevény mindent megtett a bukásért.

A rovott előéletű, lopással, garázdasággal, magánlaksértéssel és kábítószer-birtoklással is vádolt férfi ügyeit a Hatvani Járásbíróság kezelte, végül pedig egyesítették a vádeljárásokat, és elrendelték a 32 éves vádlott házi őrizetét – csak azért, hogy ne kövessen el újabb bűncselekményeket, amíg az eljárás le nem zárul.

A férfi kapott egy elektronikus jeladót is, február 16-án egy családi veszekedés után azonban megelégelte a rabságot: levágta a lábára erősített készüléket, és elrohant otthonról, míg felesége a fészerbe menekült előle félelmében.

A szökésben lévő férfinak csak akkor bukkantak a nyomára, amikor betelefonált az ügyeletre és közölte, hogy meg fog jelenni a néhány nap múlva esedékes bírósági tárgyalásán, de addig már nem szándékozik hazamenni.

A rendőrség a hívás alapján beazonosította tartózkodási helyét: elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették a szökevényt.

Az újabb vétség miatt viszont már soron kívül állították bíróság elé, és első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott. Mivel a férfi fellebbezett a döntés ellen, először elrendelték előzetes letartóztatását – a bíróság azonban már gyorsított tempóban folytatta le az ügyeiben zajló egyesített eljárást, és napokon belül másodfokon, jogerősen is két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtották a visszaeső bűnözőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.