Új szokások rabjai lettünk a koronavírus-járvány által

A koronavírus okozta járványhelyzetben napról napra váltottunk az új normálisra.

Forrás: MW2020. 09. 27. 17:04
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok a dolgok, amelyeket eddig gondtalanul csináltunk – például vásárlás, edzőtermi elfoglaltságok, főzőtanfolyamokon való részvétel, vagy a barátainkkal közös programozás – azonnal múltbéli szokások lettek. A járvány hatására a hétköznapjaink átértékelődtek, kerestük és keressük a módot arra, hogy megtaláljuk a közösség érzését egy olyan időszakban, amikor a fizikai távolságtartás létfontosságú lehet.

A Viber legnépszerűbb funkciói is a mindennapi kapcsolattartás és információátadás legegyszerűbb módjaira fókuszálnak. Nem meglepő módon, a Community-kben való részvétel átlagosan 78%-kal növekedett, mindez leginkább az olyan kezdeményezéseknek köszönhetően, amelyek segítenek a járványhoz kötődő, biztonsági eljárásokkal kapcsolatos értékes információk megosztásában a Viber felhasználói bázisán belül.

Új szokások

A Community-k népszerűsége nem csak a különböző cégek, márkák vagy weboldalak körében volt érezhető, de a magánemberek által létrehozott csoportok száma is jelentősen növekedett Magyarországon.

Számos szülinapi zsúr és meglepetésbuli témájú közösség alakult, és sok vallási csoport, illetve iskolai osztály Community is létrejött, amiben a tanárok, diákok és szülők is egyaránt részt vehetnek. Így alakultak ki az úk szokások.

A leglátogatottabb Viber Community-k

Konyha

A járvány miatti otthonlét mindenkiből előhozta a kreatív énjét. Vágytunk arra, hogy alkothassunk, elfoglaljuk magunkat. Ennek az egyik legjobb módja a sütés-főzés volt, hiszen ezt a tevékenységet kicsi és nagy egyaránt élvezhette, és kikapcsolódás vagy akár közös program is lehetett az egész család számára. Nem csoda hát, hogy a receptmegosztó oldalak soha nem látott népszerűségnek örvendtek.

Divat

A divat szerelmeseinek sem kell hiányt szenvedniük, bőven jut minden napra egy kis ízelítő a friss trendekből. A Glamour Magazin saját matricacsomagja már meghódította a Vibert, így nem meglepő, hogy a kiadvány Viber Community-je is az egyik legtrendibb csoport a platformon. A Glamour-közösség tagjai rendszeresen értesülnek a legfrissebb hírekről divat, lifestyle és szépségápolás terén is.

Környezetvédelem

A Viber az otthoni tanulás és tanítás egyik fontos eszköze és segítője lett. Az edukatív tartalmak iránti érdeklődést mutatja a WWF Viber Community-jének berobbanása is. A szervezet közösségében megismerhetjük Magyarország őshonos nagyragadozóit, egyúttal felhívja a figyelmet az országba visszatérő fajok fontosságára. Céljuk, hogy a nagyragadozókat közelebb hozzák az emberekhez, ezzel hozzájárulva az állatok pozitív megítéléséhez. Ezek a különleges fajok most bárkihez eljuthatnak a Viberen keresztül.

A Community-kben mindenki megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő csoportot és azoknak az embereknek a társaságát, akikkel rögtön egy húron pendül, ha pedig mégsem így lenne, akkor megalkothatja a saját világát bármilyen témában, amihez mások is csatlakozhatnak, ebben a kicsit magányosnak tűnő időszakban is.

Ijesztőre sikeredett az Amazon új otthoni drónja

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.