A vártnál tovább lesz Chrome a Windows 7-re

Kénytelen volt fél évvel kitolni a támogatási időt a Google, mert továbbra is sokan használják a Windows 7-et.

Forrás: ORIGO.HU2020. 11. 22. 20:24
null
A képünk illusztráció Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kénytelen volt fél évvel kitolni a támogatási időt a Google. A Microsoft minden igyekezete ellenére a Windows 7 továbbra sem kopott ki az otthoni és vállalati számítógépekről, a Windows XP-hez hasonlóan túlságosan megvetette a lábát ahhoz, hogy pár év alatt a múlt ködébe vesszen. A StatCounter szerint globálisan a windowsos PC-k közel 17 százalékán fut, hazánkra szűkítve pedig majdnem 20 százalék a részesedése – írja az Origo.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A helyzet miatt a Google most kénytelen volt megváltoztatni a Windows 7 támogatásával kapcsolatos tervét, bejelentése szerint a Chrome böngésző 2022. január 15-ig támogatja majd a rendszert, azaz hat hónap haladékot adott az újabb Windowsra való áttérésre.

A támogatási idő meghosszabbításában a nagyvállalati ügyfelek igényei játszották a kulcsszerepet: 78 százalékuk már sikeresen átállította az internet böngészésére használt számítógépeit egy újabb Windowsra, de 21 százalékuk még küzd a feladattal, a maradék egy százalék pedig csak mostanában kezdi el a műveletet.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Már elérhetők a legfrissebb biztonsági javítások a legtöbb PC-re

Novemberben 112 sérülékenységet javított termékeiben a Microsoft – írja az Origo.

Elérhetővé tette a szokásos havi biztonsági javításait a támogatott termékeihez a Microsoft, ezúttal 112 sérülékenységtől szabadult meg a Windowsban, az Office-ban és társaikban. A javítások a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül telepíthetők, ennek felülete a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részében érhető el. A legtöbb PC-re automatikusan települnek a most kiadott patchek.

A novemberben megszüntetett sérülékenységek közül 17 kapott kritikus besorolást, 93-at fontosnak minősítettek az illetékesek, a maradék kettőt pedig moderált veszélyességűnek találták. Az egyik kritikus besorolású gond egy nulladik napi sebezhetőség a Windowsban, azaz már aktív kihasználás alatt áll, a Google Project Zero biztonsági kutatói egy konkrét támadás vizsgálata során bukkantak rá a bűnözők által igénybe vett hibára.

További érdekesség a novemberi hibajavító nappal kapcsolatban, hogy most kapott utoljára biztonsági frissítéseket a Windows 10 October 2018 Update (v1809), így a rendszert használó keveseknek muszáj átállniuk egy újabb főverzióra a biztonságos számítógép-használat érdekében.

A legújabb Windows 10 October 2020 Update (20H2) főverzióra máris áttértek számára különösen fontos a mostani frissítések telepítése, hiszen a sérülékenységeken felül a cég egy különösen hosszú listányi bugot is javított az operációs rendszerében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.