időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

A vártnál tovább lesz Chrome a Windows 7-re

Forrás: ORIGO.HU
2020.11.22. 20:24
A vártnál tovább lesz Chrome a Windows 7-re

Kénytelen volt fél évvel kitolni a támogatási időt a Google. A Microsoft minden igyekezete ellenére a Windows 7 továbbra sem kopott ki az otthoni és vállalati számítógépekről, a Windows XP-hez hasonlóan túlságosan megvetette a lábát ahhoz, hogy pár év alatt a múlt ködébe vesszen. A StatCounter szerint globálisan a windowsos PC-k közel 17 százalékán fut, hazánkra szűkítve pedig majdnem 20 százalék a részesedése – írja az Origo.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A helyzet miatt a Google most kénytelen volt megváltoztatni a Windows 7 támogatásával kapcsolatos tervét, bejelentése szerint a Chrome böngésző 2022. január 15-ig támogatja majd a rendszert, azaz hat hónap haladékot adott az újabb Windowsra való áttérésre.

A támogatási idő meghosszabbításában a nagyvállalati ügyfelek igényei játszották a kulcsszerepet: 78 százalékuk már sikeresen átállította az internet böngészésére használt számítógépeit egy újabb Windowsra, de 21 százalékuk még küzd a feladattal, a maradék egy százalék pedig csak mostanában kezdi el a műveletet.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Már elérhetők a legfrissebb biztonsági javítások a legtöbb PC-re

Novemberben 112 sérülékenységet javított termékeiben a Microsoft – írja az Origo.

Elérhetővé tette a szokásos havi biztonsági javításait a támogatott termékeihez a Microsoft, ezúttal 112 sérülékenységtől szabadult meg a Windowsban, az Office-ban és társaikban. A javítások a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül telepíthetők, ennek felülete a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részében érhető el. A legtöbb PC-re automatikusan települnek a most kiadott patchek.

A novemberben megszüntetett sérülékenységek közül 17 kapott kritikus besorolást, 93-at fontosnak minősítettek az illetékesek, a maradék kettőt pedig moderált veszélyességűnek találták. Az egyik kritikus besorolású gond egy nulladik napi sebezhetőség a Windowsban, azaz már aktív kihasználás alatt áll, a Google Project Zero biztonsági kutatói egy konkrét támadás vizsgálata során bukkantak rá a bűnözők által igénybe vett hibára.

További érdekesség a novemberi hibajavító nappal kapcsolatban, hogy most kapott utoljára biztonsági frissítéseket a Windows 10 October 2018 Update (v1809), így a rendszert használó keveseknek muszáj átállniuk egy újabb főverzióra a biztonságos számítógép-használat érdekében.

A legújabb Windows 10 October 2020 Update (20H2) főverzióra máris áttértek számára különösen fontos a mostani frissítések telepítése, hiszen a sérülékenységeken felül a cég egy különösen hosszú listányi bugot is javított az operációs rendszerében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.