Betört a riválisához a jegyértékesítő cég

Tízmillió dollár büntetést fizethet a TicketMaster, az USA egyik vezető jegyértékesítő vállalata.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 03. 15:44
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pont került a Live Nation cégcsoporthoz tartozó TicketMaster jegyértékesítő cég botrányának a végére. Az USA egyik vezető jegyértékesítő vállalatát öt vádpontban is bűnösnek találta a bíró a rivális CrowdSurge informatikai rendszerébe való illegális behatolás, továbbá az ezen keresztül elkövetett csalások miatt. A vállalat tízmillió dolláros, közel hárommilliárd forintos bírságot fizethet – írja az Origo.hu.

Fotó: Pexels

A betörések 2013-2014-ben történtek, azonban nem klasszikus hackelésekről volt szó: a CrowdSurge két korábbi alkalmazottja a TicketMasterhez való átigazolásukat követően továbbra is be tudtak jelentkezni a volt munkaadójuk számítógépes rendszerébe, majd onnan olyan üzleti titkokat loptak. A Stephen Mead és Zeeshan Zaidi által szerzett bizalmas információkat felhasználva az új munkáltatójuk fontos ügyfeleket és megbízásokat tudott elhappolni a riválisa elől.

Megdöbbentő módon ezt a praktikát egy idő után nem is tartották fontosnak eltitkolni a tolvajok: a TicketMaster egyik céges összejövetelén jelentős mennyiségű kolléga szeme láttára jelentkeztek be a CrowdSurge rendszerébe, csemegéztek az ott található információk között.

Részben emiatt természetesen a CrowdSurge értesült a betörésekről, feljelentést tett. A botrány miatt 2017-ben mindkét elkövetőt elbocsátotta a TicketMaster, és bár beismerték a tetteiket, de a volt foglalkoztatójuknak céges szinten is büntetőjogi felelősséget kellett vállalnia az ügyben.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy az év elejével megszűnt a 25 éves Adobe Flash. Flash környezetet animációk és multimédiás szoftverek készítésére találták ki az 1990-es években.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.