Huszonöt éve halott énekes hangja szól újra

Reprodukálták az MI segítségével a 25 éve elhunyt dél-koreai énekes hangját.

Forrás: MW2021. 01. 31. 12:44
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindössze 31 évesen meghalt folkrocksztár és dalszerző, Kim Gvang-szok (Kim Kwang Seok) mesterségesen megidézett hangja egy pénteken indult televíziós műsorban hallható a közönség számára – írja a zaol.hu.

A fejlesztés mögött álló Supertone dél-koreai startup a néhai énekes dalaiból vett hangmintákat felhasználva készítette el a szintetikus hangot, amely szólóban, valamint egy élő előadóval közös duettben is felcsendül majd az adásban.

Kim Gvang-szok, aki hazájában óriási népszerűségnek örvendett, 1996-ban halt meg. A rendőrség gyanúja szerint önkezével vetett véget az életének.

Az énekes hangját családja hozzájárulásával reprodukálta a cég – derül ki a cikkből.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy alaposan felpörgött az elmúlt esztendőben a laptop-piac. A szakértők szerint a távmunka alaposan felpörgette a piacot, a legnagyobb részesedése egy kínai cégnek volt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.