Ilyen amikor Bill Gates arcába röhög a konkurencia

Nagy derültséget váltott ki az ötlet a japán cég illetékeseiből – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 07. 16:35
Gates, Bill
Canberra, 2013. május 28. Bill Gates, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság alapító elnöke Canberrában 2013. május 28-án. (MTI/EPA/Lukas Coch) Fotó: LUKAS COCH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz éve mutatkozott be az első generációs Xbox játékkonzol, ennek apropóján a Bloomberg sztorizgatós interjút készített a létrehozásában ilyen vagy olyan módon nagy szerepet játszott személyek egy részével. A rendkívül érdekes cikk bepillantást enged a kulisszák mögé, a konzol megszületése messze furcsább történet, mint azt a többség gondolná.

Ettől függetlenül a cikk egy specifikus leleplezése jelenti a legmeghökkentőbb mozzanatot: a konzolra exkluzívan játékokat fejlesztő cégek utáni kutatás közben Steve Ballmer előállt azzal, hogy érdekli-e a Nintendót a teljes felvásárlás.

Bill Gates, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság alapító elnöke Fotó: MTI/EPA/Lukas Coch

Az ötletet Kevin Bachus-nak, a külsős partnerekkel való kapcsolattartásért felelős vezetőnek kellett prezentálnia a Nintendo illetékeseivel összehozott megbeszélés során.

Szétröhögték az agyukat. Képzeld el, hogy valaki egy órán keresztül csak nevet rajtad, körülbelül így ment a megbeszélés – jellemezte Bachus a notórius tárgyalást.

Ezzel nem ért véget a történet, egy ideig komolyan a terítéken volt a vállalatok közti együttműködés: a koncepció szerint a Microsoft felelt volna az Xbox hardverért, míg a Nintendo dolga lett volna a belsős és külsős fejlesztők által készített játékok szállítása. Kétezer januárjában a Nintendo küldöttsége egy darabig a Microsoft főhadszállásán tartózkodott az ügy miatt, hozzáférést kaptak az Xbox specifikációihoz is, de végül semmi sem lett az elképzelésből.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Probléma a Microsoftnál, sokan nem fognak örülni a döntésnek

Idén szeptemberben a Microsoft és az EA büszkén bejelentették, hogy az Xbox Game Pass konzolos és számítógépes játékbérlő szolgáltatás előfizetői hamarosan nagy extrát kapnak, felár nélkül elérhetnek majd hatvannál is több az EA Play játékbérlőben lévő játékot. A lépéssel olyan szériák egy vagy több tagjához férhetnek hozzá az előfizetők, mint például a FIFA, a Mass Effect, a Titanfall, a Need for Speed, a The Sims, vagy épp a Battlefield.

Az xboxos játékosok számára november 10-én elérhetővé is vált az integráció, az Xbox One és Xbox Series gépek tulajdonosai már jó egy hónapja játszhatnak a megfelelő termékekkel. A számítógépes játékosoknak azt ígérték a cégek, hogy idén decemberben indul majd a móka, azonban a Microsoft kedd este váratlanul lefújta a bulit: számukra csak valamikor 2021 elején válhatnak elérhetővé az EA játékai az Xbox Game Pass for PC és az Xbox Game Pass Ultimate részeként.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.