Botrányba fulladt a legújabb erotikus kihívás

Részben helyreállíthatónak bizonyult a videók erősen filterezett képe – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 05. 14:04
null
A fejlesztő globális cégként definiálja a TikTokot Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő egy héttel ezelőtt újabb kihívás kezdett futótűzként terjedni a főként tinik és korai huszonévesek által használt TikTok közösségi videomegosztó szolgáltatásban. A sziluett-kihívás során az volt a feladat, hogy a résztvevőknek először normál öltözetben, majd lengén vagy ruhátlanul csábító táncot kellett lejteniük, a felvétel második felét egy erősen stilizáló, vörös filtert használva kellett cenzúrázniuk a megosztásuk előtt. A videó második felének olyan hatást kellett keltenie, mintha az árnyékuk táncolna.

A fejlesztő globális cégként definiálja a TikTokot
Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

A sokak által előre sejtettnek megfelelően baj lett a kihívásból, hiszen a TikTok filtere színkorrekciót hajt végre a képkockákon, plusz a kontraszthoz hasonló paraméterekkel játszik. Ugyan a markánssága miatt a szűrő rengeteg vizuális információt végleg eltüntet a képkockákról, ám a mozgóképeket egy videószerkesztőbe betöltve

lehetségesnek bizonyult olyan korrekciókat végezni rajtuk, amelyekkel előhozhatóvá válhattak addig szabad szemmel kivehetetlen, a résztvevők számára kínos részletek.

Az elindítói szerint a sziluett-kihívás arról szólt volna, hogy a résztvevők a testük közvetlen felfedése nélkül érezhessék magukat szexuálisan kihívónak, felszabadultnak, döntési és hatalomgyakorlási képességgel rendelkezőnek. A videoszerkesztős trükk kitudódásával persze gyorsan véget ért a kihívás pályafutása, azonban ez nem fog segíteni azokon, akik jó eséllyel soha nem lesznek képesek töröltetni az internet összes bugyrából a kívántnál sokkal többet felfedőre módosított, így kínossá vált videóikat.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Egy kislány halála után szigorítanának az olaszok az internethasználaton

Intézkedéseket fontolgat az olasz kormány azzal kapcsolatban, hogy bevezessenek egy olyan digitális rendszert, ami segítené a gyermekek internethasználati szokásainak és a közösségi platformokon végzett tevékenységüknek az ellenőrzését. Az Euractiv.com hírportál értesülései szerint Olaszország egyfajta „nyilvános digitális identitást” hozna létre.

Az elhatározásra egy tízéves, palermói kislány tragikus halála miatt jutottak a politikusok, aki nemrégiben a TikTokon, egy videómegosztó platformon akarta teljesíteni a „choking challenge” nevű „kihívást”.

Ennek lényege, hogy a résztvevők videóra veszik, ahogy ájulásig fojtogatják magukat, a kislány azonban belehalt a fiatalok körében népszerű „játékba”. Az utolsó videófelvételével a saját halálát örökítette meg, miután a nyakára tekerte a fürdőköpenyének az övét, és addig szorította a hurkot, míg az agyhalál állapota be nem állt.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.