Búcsúzik a régi számítógépektől a népszerű böngésző

A windowsos és a linuxos felhasználók egy részét érinti a Chrome böngésző módosítása.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 08. 17:47
null
A windowsos és a linuxos felhasználók egy részét érinti a Chrome módosítása. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A windowsos és a linuxos felhasználók egy részét érinti a Chrome böngésző módosítása. A népszerű szoftverek fejlesztői általában előre be szokták harangozni a termékeik rendszerigényének módosítását, azonban most szinte véletlenül derült ki, hogy a következő Google Chrome 89 már nem fog működni egyes erősen kivénhedt, windowsos és linuxos számítógépeken. Az érintett eszközöket használóknak természetesen más böngésző után kell majd nézniük – olvasható az Origo cikkében.

A windowsos és a linuxos felhasználók egy részét érinti a Chrome módosítása.
Fotó: PIXABAY

Ennek oka, hogy a Chrome következő főverziója már megköveteli majd a processzoroktól az Intel SSE3 utasításkészlet támogatását. A technológia az Intel központi egységeiben 2003-tól, míg az AMD termékeiben 2005-től honosodott meg, ennek megfelelően aki olyan 15 évnél fiatalabb számítógépen próbálja futtatni a Chrome-ot, azt jó eséllyel nem érinti a követelmények módosulása.

Valószínűleg ez az oka annak, hogy a Chrome fejlesztői nem verték nagydobra a lépést, ténylegesen rendkívül kevés olyan számítógépen van használatban a Chrome, amelynek a processzora még nem támogatja az SSE3-at. Pusztán elméletben a Windows és a Linux mellett a Chrome OS, Android és iOS platformokat is érinti a mostani fejlemény, de a gyakorlatban egyetlen eszközön sem fog emiatt megszűnni a Chrome támogatása.

Az nem derült ki, hogy miért követel majd hamarosan SSE3-at a Chrome, feltehetően teljesítménnyel kapcsolatos okok húzódnak a háttérben.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.